spot_img
More
  spot_img
  HomeViaggioViaggio in AsiaThailand visa vraag Nr 013/20: Jaarverlenging en 90 dagen melding

  Thailand visa vraag Nr 013/20: Jaarverlenging en 90 dagen melding

  -

  Vraagsteller: Riny
  Betreft: Jaarverlenging en 90 dagen melding

  Mijn year extension verloopt op 27 januari 2020. Nu heb ik afgelopen week mijn vernieuwing aangevraagd op het immigratie kantoor en op 7 februari moet ik mijn hiervoor opnieuw melden en krijg dan als het goed is een nieuwe stempel voor een jaar.

  Gekeken vanuit mijn voorlaatste 90 dagen melding zou ik op 29 januari 2020 eigenlijk mijn volgende 90 dagen melding moeten doen. Maar is dit nu helemaal komen te vervallen en geldt dit straks pas weer 90 dagen na 7 februari?


  Reactie RonnyLatYa

  Je moet een jaarverlenging en een 90 dagen melding los van elkaar zien. Enkel wanneer je de eerste maal een jaarverlenging gaat aanvragen wordt dat ook aanzien als een 90 dagen melding.

  “The first application for extension of stay by the foreigner is equivalent to the notification of staying in the Kingdom over 90 days.”

  www.immigration.go.th/content/sv_90day

  Bij volgende jaarverlengingen loopt de 90 dagen telling gewoon door, zonder daarbij rekening te houden met je jaarverlenging. Enkel wanneer je Thailand verlaat stopt ook de 90 dagen telling. Ze begint dan opnieuw te tellen vanaf 1 bij terug binnenkomst. Wat soms wel eens gebeurt, is dat bij een nieuwe jaarverlenging immigratie ook je 90 dagen telling opnieuw op 0 zet. Ze geven dan bij het uitreiken van je jaarverlenging ook een nieuw meldingspapiertje met een nieuwe referentiedatum waarop de melding dient te gebeuren. Maar dat is een lokale beslissing. Krijg je op 7 februari zo een nieuw papiertje dan telt dat natuurlijk voor de volgende melding.

  90 dagen melding moet gemaakt worden bij een ononderbroken verblijf in Thailand. In uw geval is de 90ste dag van ononderbroken verblijf, na de vorige melding, 29 januari 2020. Je zal dan de 90 dagen melding moeten maken rekening houdende met die dag als referentie. Dat je er op 7 februari terug moet zijn voor het ophalen van je jaarverlenging maakt daarbij niks uit.

  Wat je natuurlijk wel kan doen, is bij het maken van de 90 dagen melding vragen of ook je jaarverlenging al klaar is. Misschien krijg je die wel vroeger mee. Misschien daarom hun voordien eens contacteren en zeg je wanneer je de 90 dagen melding komt maken en krijg je dan meteen ook de jaarverlenging mee. Zo is alles ook in één keer geregeld. Ga die 90 dagen melding dan best niet te vroeg maken. Hoe later je de melding maakt in de periode waarbinnen het kan, hoe meer kans dat je maakt dat je jaarverlenging ook dan al klaar is.

  Ter herinnering. Zoals je weet kan de melding 15 dagen voor tot 7 dagen na die referentie dag gemaakt worden als je de melding bij immigratie zelf gaat doen.

  “The notification must be made within 15 days before or after 7 days the period of 90 days expires.”

  www.immigration.go.th/content/sv_90day

  On-line geldt een periode van 15 dagen voor tot 7 dagen voor de referentiedatum.

  “Applicants can submit this online application within 15 days but not less than 7 days before the due date of notification”

  extranet.immigration.go.th/fn90online/online/tm47/TM47Action.do

  Wat je verlenging betreft.

  Ik zie dat er met een “under consideration” stempel wordt gewerkt en je de jaarverlenging dient op te halen op 7 februari. Dat wil evenwel niet zeggen dat je nieuwe jaarverlenging zal lopen vanaf 7 februari. Die zal, als ze hun werk goed doen, aansluiten op het einde van de vorige verlenging die eindigt op 27 januari.

  Succes.

  Vriendelijke groeten,

  Ronny


  Related articles

  Stay Connected

  0FansLike
  0FollowersFollow
  0FollowersFollow
  0SubscribersSubscribe
  spot_img

  Latest posts