spot_img
More
  spot_img
  HomeViaggioViaggio in AsiaMinisterie van Volksgezondheid waarschuwt voor ‘mysterieuze’ longziekte uit China

  Ministerie van Volksgezondheid waarschuwt voor ‘mysterieuze’ longziekte uit China

  -

  Passagiers die uit Wuhan (China) arriveren op Suvarnabhumi, Don Mueang, Phuket en Chiang Mai worden doorgelicht om te voorkomen dat een vooralsnog mysterieuze longziekte, die lijkt op SARS, zich kan verspreiden in Thailand.

  Er worden door ambtenaren thermische scans uitgevoerd op passagiers die vanuit de Chinese stad Wuhan op de luchthavens Suvarnabhumi, Don Mueang, Phuket en Chiang Mai aankomen. De maatregel kwam als reactie op een uitbraak van de ziekte in de zuidoostelijke Chinese stad op ongeveer 800 km ten westen van Shanghai.

  Er zijn drie dagelijkse vluchten vanuit Wuhan die worden uitgevoerd door China Southern Airlines en aankomen op de luchthaven Suvarnabhumi. daarnaast nog twee vluchten uitgevoerd door Thai AirAsia op de luchthaven Don Mueang en twee door Thai AirAsia op de luchthaven van Phuket. Naast deze dagelijkse vluchten zijn er drie aankomsten per week, uitgevoerd door Air China op de luchthaven van Chiang Mai.

  China Southern Airlines zal van 10 januari tot 3 februari extra vluchten naar Phuket uitvoeren voor het Chinees Nieuwjaarsfestival.

  De thermische screening vindt plaats voordat Chinese reizigers immigratie bereiken. Passagiers met verdachte symptomen van longontsteking worden in quarantaine geplaatst voor medische onderzoeken.

  Minister van volksgezondheid Anutin Charnvirakul heeft zondag de screeningmaatregelen op de luchthaven Suvarnabhumi geïnspecteerd. Hij zei dat er dagelijks ongeveer 500 reizigers vanuit Wuhan aankomen, maar er is nog niemand ontdekt met de longziekte.

  Bron: Bangkok Post


  Related articles

  Stay Connected

  0FansLike
  0FollowersFollow
  0FollowersFollow
  0SubscribersSubscribe
  spot_img

  Latest posts