spot_img
More
  spot_img
  HomeViaggioViaggio in AsiaUpdate Coronavirus in Thailand (3): Eerste dode buiten China

  Update Coronavirus in Thailand (3): Eerste dode buiten China

  -

  Op de Filipijnen is zaterdag het eerste dodelijke slachtoffer van het Coronavirus buiten de China gemeld. Het gaat om een 44-jarige man uit de Chinese stad Wuhan, hij was een van de twee mensen op de Filipijnen die waren besmet met het virus. Dat heeft de Filipijnse afdeling van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bekend gemaakt.

  Dinsdag worden Thai gerepatrieerd die nu nog in Wuhan en elders in de provincie Hubei verblijven. Een vliegtuig van Air Asia gaat ze ophalen. Zo’n 130 tot 140 van de 161 Thai hebben zich aangemeld voor de evacuatie. Wanneer ze in Thailand arriveren, worden ze onmiddellijk in quarantaine geplaatst.

  Tot nu toe zijn er in Thailand 19 besmettingen met het nieuwe Corona-virus ontdekt. Zeven patiënten zijn behandeld en ontslagen uit het ziekenhuis en twaalf blijven langer ter observatie in het ziekenhuis. Sinds de uitbraak van het virus zijn 344 personen opgenomen en gecontroleerd: 39 daarvan hadden verdachte symptomen hetgeen bleek bij screening op luchthavens, 305 gingen uit eigen beweging naar het ziekenhuis. Er zaten 70 mensen bij slechts een seizoensgriep hadden, die mochten naar huis. De andere 274 zijn nog onder observatie in ziekenhuizen.

  Grote gevolgen voor het toerisme in Thailand

  De toeristische sector in Thailand heeft zwaar te lijden door de uitbraak van het Coronavirus. Tot eind volgende maand geldt een verbod op groepsreizen uit China. Maar ook individuele reizigers blijven liever thuis om te voorkomen dat ze besmet worden.

  Gouverneur Yuthasak van de Tourism Authority of Thailand laat weten dat het aantal Chinese toeristen enorm gedaald is. Hij verwacht dat het aantal in de eerste vier maanden van dit jaar met 80 procent zal zakken naar 2,32 miljoen wat een inkomstenderving van 98 miljard baht oplevert. Thanavath Phonvichai, president van de UTCC, schat dat de uitbraak het land 132,8 miljard baht kost aan gemiste inkomsten uit het toerisme en inkomsten uit de export.

  In Pattaya zijn de hotelboekingen enorm gekelderd. Reisagenten in China hebben boekingen geannuleerd nadat China een verbod op groepsreizen had uitgevaardigd.

  (Studio623 / Shutterstock.com)

  Update nieuws over het Coronavirus in Thailand

  • Het Coronavirus heeft inmiddels 304 slachtoffers geëist. Dat maakte de Chinese gezondheidscommissie zondag bekend. Op zaterdag 1 februari zijn er 45 nieuwe dodelijke slachtoffers gevallen aan de gevolgen van het nieuwe virus, allemaal in de provincie Hubei. Van de 45 overledenen zijn er 32 gevallen in de hoofdstad Wuhan. Het aantal bevestigde besmettingen in China is opgelopen tot 14.380, een toename van ruim 2.500 gevallen. Buiten China zijn tot zaterdag in 23 landen in totaal 132 gevallen van coronavirusbesmetting geconstateerd.
  • Het Japanse ministerie van volksgezondheid bevestigt dat drie mensen die uit Wuhan zijn geëvacueerd zijn besmet met het coronavirus. Een van die drie, een 44-jarige man, was eerst negatief getest op het virus. In totaal zijn 20 mensen in Japan besmet.
  • Vijftien mensen met de Nederlandse nationaliteit en twee Chinese partners zijn rond half drie ‘s nachts Nederlandse tijd per vliegtuig vertrokken vanuit Wuhan. Dat meldt het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het streven van het ministerie is dat ze zondagavond in Nederland aankomen.
  • Qantas Airways stopt op 9 februari met directe vluchten van Australië naar China. Dat duurt tot 29 maart. Cebu Air, de grootste budgetmaatschappij van de Filipijnen, stopt zondag en houdt dezelfde einddatum aan.
  • Delta Air Lines en American Airlines zijn de eerste Amerikaanse vliegmaatschappijen die hun vluchten naar China hebben geschorst: Delta van 6 februari tot 30 april, AA van zaterdag tot 27 maart.
  • Ruim 300 touringcars in Phuket staan al een week werkeloos op parkeerterreinen omdat er geen reisgezelschappen meer arriveren uit China. Chinese toeristen blijven in groten getale weg uit Phuket. Een winkelier schat dat 70 procent is vertrokken. De doorgaans drukke winkelstraten bieden nu een uitgestorven aanblik.
  • De concerten van de Zuid-Koreaanse populaire jongensgroep GOT7 op 15 en 16 februari in het Rajamangala National Stadium zijn geannuleerd wegens zorgen over de verspreiding van het coronavirus. Het management zegt dat het zowel de veiligheid van de fans als van de artiesten van de Keep Spinning wereldtour op het oog heeft. Fans van K-popqueen Taeyeon wachten berichten af of haar concerten op 22 en 23 februari in Thunder Dome Muang Thong Thani doorgaan.
  • Naast Australië en de VS heeft ook Israël besloten om buitenlanders die uit China komen te weren. Vietnam heeft alle vluchten naar China geannuleerd, Italië heeft vluchten uit China verboden, Quatar Airways is de eerste maatschappij uit het Midden-Oosten die vluchten naar China heeft geschrapt.

  Bron: Bangkok Post en Nederlandse media


  Related articles

  Stay Connected

  0FansLike
  0FollowersFollow
  0FollowersFollow
  0SubscribersSubscribe
  spot_img

  Latest posts