spot_img
More
  spot_img
  HomeViaggioViaggio in AsiaUpdate Coronavirus in Thailand (1): Premier Prayut ziek, maar niet besmet

  Update Coronavirus in Thailand (1): Premier Prayut ziek, maar niet besmet

  -

  Chiangmai (Lek Changply / Shutterstock.com)

  Premier Prayut heeft zich gisteren, een dag na zijn bezoek aan Suvarnabhumi, ziek gemeld. Dat leidde tot veel geruchten op sociale media dat hij besmet was met het coronavirus maar dat wordt tegengesproken door artsen.

  Een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid zegt dat besmetting met het Coronavirus niet aannemelijk is gezien de incubatietijd. Volgens minister Anutin van vVolksgezondheid is Prayut’s gezondheid verzwakt door zijn drukke agenda. Op advies van zijn arts  heeft hij zijn geplande bezoek aan het Bamrasnadura Infectious Diseases Institute in Nonthaburi geannuleerd.

  Een aantal van zijn afspraken zijn overgenomen door Anutin en staatssecretaris Chaichan van defensie.

  Siam square Bangkok (Peony Limphanit / Shutterstock.com)

  Update nieuws over het Coronavirus in Thailand

  • De Thaise regering wil zaterdag een vliegtuig naar Wuhan te sturen om Thais te evacueren. Prawit zegt dat China toestemming heeft gegeven om het vliegtuig te laten landen op Wuhan. Tot nu toe zijn er geen berichten over besmette Thais in Wuhan.
  • Adjunct-directeur Tanarak van het Disease Control Department meent dat het moeilijk is te zeggen of en wanneer de ernst van de virusuitbraak zal afnemen. Mogelijk gaat het 6 tot 9 maanden duren.
  • In Thailand zijn 14 bevestigde gevallen van het Coronavirus. Daarvan is niemand overleden. Zeven patiënten werden genezen en ontslagen. Volgens het ministerie van volksgezondheid worden nog eens 280 mensen nauwlettend gevolgd. Directeur Sopon van het bureau general communicable diseases van het Disease Control Department, zegt dat de 14 genoemde personen de ziekte hebben opgelopen in het buitenland en niet in Thailand.
  • Later vandaag komt er uitslag over twee taxibestuurders die mogelijk geïnfecteerd zijn, zegt Sopon. Zij hebben Chinese toeristen vervoerd en kregen koorts en ademhalingsmoeilijkheden maar hun conditie is niet ernstig.
  • In Phuket wachten tien patiënten op de resultaten van coronatesten. Directeur Chalermpong van het Vachiraphuket ziekenhuis zegt dat 23 personen met verdachte symptomen zijn ontdekt, maar 13 zijn al gezond verklaard. De andere 10 zijn Chinezen die in Vachiraphuket en twee andere ziekenhuizen zijn opgenomen.

  Bron: Bangkok Post


  Related articles

  Stay Connected

  0FansLike
  0FollowersFollow
  0FollowersFollow
  0SubscribersSubscribe
  spot_img

  Latest posts